Ei, vaikka otsikosta voisi niin päätellä, minä en ole ollut lomalla. Porukat kylläkin, joten pakkailtiin auto ja muutettiin "ainakin viikoksi" kotipaikalleni koiravahdeiksi, ettei sessut kuole nälkään. Paikka sijaitsee ukon mielestä keskellä-ei-mitään, minun mielestä siellä pääsee rauhoittumaan, ja Ökön mielestä se vain on aivan-ihanan-mahtavan-hieno-paikka-jossa-voi-juosta-ja-riehua-ja-huutaa-ja-on-tilaa-ja-pääsee-uimaan-ja-saa-olla-ulkona-KOIWA. Tylsäähän siellä on, siitä ei pääse mihinkään, mutta mm. näillä on tullut viimeisen viikon aikana itseä viihdytettyä:

mm. näillä. Monopolia on tullut pelattua ahkerasti, jostain syystä minä vein jokaisessa pelissä voiton. Ratkoin myös eräästä mekosta ärsyttävät olkaimet pois, joskin nyt pitää kehitellä jokin toinen systeemi pitämään mekkoa ylhäällä.. Kuvasta voi (erittäin) tarkkanäköiset bongata myös pitsapohjien reseptin, on muuten oikeasti hyvä ohje. Eli pitsaakin on leivottu.

Leipomisesta päästäänkin seuraavan kuvan sisältöön:

sillä leivoin myös mutakakkua, jonka ohjeen osoitetta en muista, jostain kotikokki.net:istä taisin sen yhdistellä monestakin ohjeesta. Ja hyvä tuli, kuten kuvasta näkyy. Huolestuttavinta tuossa hyvyydessä on ehkä se, että meitä oli talossa 3, joista yksi ei ikänsä puolesta vielä äidin luvalla saa syödä herkkuja, ja toinen on "en-syö-kun-se-on-raakaa-taikinaa-kuitenkin"-syndroomainen, joten kukakohan sen koko kakkusen sitten on yksinään syönyt siihen pisteeseen, että kun lopulta muistaa ottaa kuvan (myös siksi, että saa hehkutettua kuinka hienon retro kakkukupu äiteen varastoista löytyi, ja kuinka sen aikoo varmasti vielä jotenkin suostutella itselleen) kakusta, sitä on enää yksi pala jäljellä.. :D

Tekemisenpuute ei ole ainakaan itselläni päässyt iskemään, milloin en ole Ökön (tai Sintin) kanssa pihalla juoksemassa, ruokkimassa tai hoitamassa muuten porukoiden koiria, leipomassa (tai syömässä) jotain, pelaamassa tai vaikkapa lukemassa, kudoin itselleni kauan To-Do-listallani seikkaillutta Wurmia. Tietysti pipa on "muutaman" kerran pudottanut silmukkansa tai sotkeutunut jotenkin muuten, onhan paikalla kuitenkin erittäin vilkas lapsi, joka tuntee ihmeellistä halua heitellä asioita, ja vielä vilkkaampi koira, joka muuten vain diggailee napata leikeissään matkanvarrelta mukaan milloin mitäkin, myös minun kutomuksiani.

Tekemistä ei ole puuttunut myöskään Ököltä (eikä Sintiltä):

Pelaillaan pleikkarilla, lupaa ohjaimen koskemiseen ei todellakaan ole. (Älkää huomatko Pringles-purkkia taustalla, ei toki ole tullut syötä hirmuisia määriä sipsiä sunmuita herkkuja tuolla ollessa.. Syöminen vain on niin kivaa?)

Mennään koiranhäkkiin YHDESSÄ <3

Yritetään varastaa äidin puhelin, kun se pöljä räpsii jatkuvasti kuviaan.

Ja lopulta Sintti kaivautumassa keittiön kaappien alle, isäni kun oli fiksuna miehenä säilönyt sinne koiranmakkaroita... :D

Eli loppupeleissä ainut, jolla oli tylsää, oli ukko. Eikä silläkään varmasti oikeasti niin kamalan tylsää ole ollut, hyvin sekin on tuntunut viihtyvän :)

Nyt olemme, hetkellisesti, käymässä kotonakotona. Asialla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että tiesin H&M:n paketin tulleen. Eikä myöskään sillä, että tiesin myös Nelly:ltä tilaamieni Rakkauskenkien saapuneen postiin. Valitettava tosiasia iski aika lujasti naamalle, kun kokeilin kenkiä, ja ne olivat kokoa liian suuret. Miksi olen aina olettanut jalkani koon olevan nimenomaan 40-41, riippuen kengästä ja valmistajasta, mutta nyt saankin, vasta nyt, huomata, että jos todellisuudessa laitan kokoa 40 olevan korkokengän, ihanan rakkauskengän, jalkaani, se lenksuu siinä auttamattomasti ja tippuu pois jos yritän kävellä. Ei muuta kuin Nelly:n paketti bumerangina takaisin, ja äkkiä tilaamaan uudet kengät kokoa pienempänä, enkä, kiitos Nellyn ihanan expressvaihdon, joudu odottelemaan ensin montaa viikkoa, että palautukseni käsitellään, ja vielä sen jälkeen odotella uutta kenkäparia saapuvaksi <3

Palattuamme "korpeen" (paluu siis tapahtuu tänään, itseasiassa muutaman tunnin sisään mikäli aion saada Nelly:n palautuspaketin postiin siten, että se lähtee liikkeelle vielä tänään) ajattelin jatkaa leivontalinjaa, mutta tälläkertaa suunnittelin pysytteleväni jossain hieman "terveellisemmässä" vaihtoehdossa ja leipoa kampanisuja/torttuja, miten kukanenkin nyt niitä tykkää kutsua. Ukko ei edelleenkään kamalasti leivonnaisia syö, mutta hänen tädillään on kuulemma jokin torttuohje, joita myös ukko suostuu syömään. Tämä ohje pitäisi siis saada hankittua, jotta pääsisin leipomaan sellaisia juttujuttusia, joita söisi joku muukin, kuin minä.

Vaikka sinänsä, siihenpä se muka-terveellinen linja kaatuukin, kun ajattelin tehdä myös ihan-oikeaa-chilikaakaota.. :D

Aikomaani kellohametta en ole vielä saanut aloitettuakaan, saatika rusettivyötä, mutta ajattelin pakata mukaan lisää kankaita sunmuuta, joista voin sitten askarrellapaskarrella tai ommellapommella uusia juttujuttusia itselleni. Ja ai niin, suurista kalastushaaveistani huolimatta unohdin lähtiessämme mato-ongen tänne kotiin, itseasiassa eteisen naulakkoon. Tämäkin virhe pitänee korjata.

(H&M:n paketista saapui Ökölle paita, ukolle 1 valkoinen t-paita ja 1 musta wife-beater ja itselleni 1 keltavalkoinen pitkä toppi, luomivärejä ja tällainen jännähkö leopardikuvioitu mekkonen. Luulin mekon kuvioa hieman erilaiseksi, ehkä hieman pienemmäksi ja tummemmaksi, mutta menee tämä näinkin, itseasiassa tämä on yllättävän kiva näin!)

Rakkauskenkiä odotellessa