Päivitellääs nyt sitten jotain vanhempiakin juttusia.



Ihaa-raukka, joutui pipomalliksi. Kuvassa oleva pipo on ensimmäinen, jonka tein Jatta Soheltaa-blogin MarioMyssy-ohjeella; jattasoheltaa.blogspot.com/2008/02/mariomyssy.html. Turkoosi "pallura" on väkerretty oman pään mukaan, yksinkertaisesti käärimällä turkoosia 7 veljestä-lankaa vanhan villakangastakin pudonneen napin ympärille :) Pipo, kuten kaikki muutkin tuolla ohjeella tekemäni pipot, on tehty Novitan 7 veljestä-langasta. Kuvia minulla ei valitettavasti kyseisistä pipoista ole, sillä ne lähtivät uusille omistajilleen aikoja sitten, mutta jotain kertoakseni voin kertoa tehneeni kyseisistä pipoista raidallisia; joku voikin jo ehkä arvata, että on kyse samasta (tai samoista) pipoista, jotka tein ukon serkun tytölle, serkulle itselleen, ja vähän aikaa mietittyään myös ukon serkun mies halusi samanlaisen raitapipon. Tytöllä siis ruskea-valkoinen pipo, ukon serkulla musta-valkoinen, ja ukon serkun miehellä pinkki-musta.


Ja tässä nähdään taas, kuinka kärsivällinen olenkaan... Tarkoituksenahan oli tehdä anopille raidalliset villasukat joululahjaksi.. Lopputulokseksi tuli jonkinlainen säärystimen ja ranteenlämmittimen välimuoto (huom. vain yksi, en jaksanut aloittaa edes toista villasukkaa kun hermo meni ensimmäisen kantapään kanssa ) joka nykyään on Ökön leikeissä mukana. Lankana musta 7 veljestä, ja tuollainen petrolinsininen marketista halvalla ostettu lanka, "Red Heart Denver" taisi olla langan merkki.. Akryylilankaa, ja jonkin aikaa neulottuani tulin siihen tulokseen, että sitä on hyvinkin miellyttävä neuloa, ainakin bambupuikoilla oli. Metallipuikoilta lanka luultavasti liukkautensa takia karkaisi helpommin, vaikka en varma asiasta olekaan. Tämä säär-nteenlämmitin siis oli ensimmäinen kerta, kun ensinnäkin neuloin bambupuikoilla mitään, ja toisekseen neuloin yhtään mitään akryylilangasta.


Tein kummipojalle villasukat (jotka luultavasti ovat jo pienet, ja joista muutenkin tuli erikokoiset keskenään :D) vihreäraidallisesta Novitan Nalle Kukkaketo-langasta jollain netistä löytämälläni vauvan villasukka-ohjeella, en enää edes muista millä niistä kaikista.. Sukat ovat vielä päättelemättäkin, joten luultavasti tulen siihen tulokseen että etsin uuden ohjeen, pyrin tekemään edes suurinpiirtein samankokoiset sukat, käyn mittaamassa poijan jalan ja teen sitten isommat, ja kerralla oikeankokoiset sukat! :) Tuota vihreäraidallista Nallea kun kuitenkin on vielä jäljellä, samoin sitä petrolinsinistä akryylilankaa, joka mielestäni tuntui mukavan pehmeältä.


Tietysti minun oli päästävä askartelemaanpaskartelemaan myös joulukortit itse. (Taustalla näkyy mun Muumi-joulukalenteri )